Συνολικές προβολές σελίδας

Η ερώτηση που ζητά απάντηση σε αυτό το ιστολόγιο!

Άραγε μπορούμε με αφορμή την αρμονία της μουσικής να στοχεύσουμε στην αρμονία της ψυχής, εκφράζοντας τις μουσικές μας σκέψεις, μοιράζοντας τις μουσικές μας γνώσεις μας και συνθέτοντας νότες προβληματισμού και δημιουργικής σκέψης μεταξύ μας, ευαισθητοποιώντας ο ένας τον άλλο;

Άραγε πώς συνδέονται η καλλιέργεια της ακοής με την καλλιέργεια της ψυχής;


Αρμονία, Θεωρία, Ιστορία Μουσικής, μουσικά όργανα και άλλα μουσικά μαθήματα ή μουσικά ενδιαφέροντα.

Για να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε σχετικά με το μάθημά μας,και ό,τι ενδιαφέρον ή ωφέλιμο έχει διδαχθεί στην τάξη μας.
Αλλά και για να ενημερωνόμαστε γενικά για τη μουσική δημιουργία, να δημοσιεύουμε τις εργασίες μας ή άλλα θέματα που θέλουμε να μοιραστούμε, για να προκαλέσουμε μια νότα προβληματισμού και δημιουργικής, ωφέλιμης σκέψης !

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

(Σημειώσεις αρμονιας) βαδίζοντας στην τελική ευθεία.. λίγο πριν τις Πανελλαδικές!

Κατ' αρχάς καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και υποψήφιες!
Όπως και αν έχουμε γράψει στα υπόλοιπα μαθήματα, όποιες και αν είναι οι επιλογές μας για τις σπουδές μας, ας αφήσουμε λίγο αυτές τις σκέψεις στο πλάι, εστιάζοντας τώρα την προσοχή μας στα ειδικά μουσικά μαθήματα!  Λίγες μέρες μας έμειναν, αλλά αρκετές για να προλάβουμε να βελτιωθούμε στον βαθμό που ο καθένας μπορεί και επιθυμεί!  Ας κάνουμε μια τελευταία υπομονή, κάνοντας μια καλή επανάληψη, θυμίζοντας στον εαυτό μας όλα αυτά που ξέρουμε και διδαχθήκαμε, λύνοντας και μελετώντας λυμένα θέματα, οργανώνοντας έτσι τον χρόνο μας, ώστε μέχρι την ημέρα των εξετάσεων 29-30 Ιουνίου, να υπάρχει κάθε μέρα λίγη ή πολλή αρμονία και  ντικτέ. Με ηρεμία και συγκέντρωση, χωρίς να εξουθενώνουμε τον εαυτό μας! Καλό είναι αν μπορούμε να βρίσκουμε ένα τρίωρο συνεχόμενο και να δοκιμάζουμε να λύσουμε ένα θέμα των προηγούμενων ετών, δυναμώνοντας έτσι στην οργάνωση του χρόνου!

Εδώ υπάρχει μια μικρή επανάληψη όλης της ύλης, για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους! Απουσιάζουν μόνο οι παρενθετικές, αλλά θα έρθουν και αυτές!

Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις  για την αρμονία  αλλά και το ντικτέ, που πιθανόν να σας βοηθήσουν.

Καλές επιτυχίες, ελπίδα και δύναμη! Και πάντα ο Θεός βοηθός σας!







Δεν υπάρχουν σχόλια: